Speculaaskruiden

Op Sinterklaasgedichten.com staan honderden kant-en-klare Sinterklaasgedichten, maar ook tientallen Sinterklaasrecepten, waaronder een recept voor speculaaskruiden. Kijk hieronder voor de ingrediënten en de bereidingswijze.

Recept speculaaskruiden

De moeilijkheidsgraag van dit recept is: makkelijk
De bereidingstijd bedraagt: <30 min

Ingrediënten

- 30 gr kaneel
- 10 gr kruidnagelenpoeder
- 10 gr nootmuskaat
- 5 gr witte peper
- 5 gr anijszaad
- 5 gr korianderzaad

Bereidingswijze

- Doe alle kruiden in een kom en schud ze door elkaar. Bewaar de kruiden in een goed afsluitbaar potje.

Leuk om te weten

Speculaaskruiden zijn een mengsel van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper, en worden gebruikt bij de bereiding van speculaas, kruidkoek en pepernoten. Hoewel het woord speculaaskruiden gebruikelijk is, is de officiële benaming koekspecerijen.
De genoemde ingrediënten zijn namelijk geen kruiden, maar specerijen. Het verschil zit in het feit dat kruiden planten zijn. Denk aan koriander, peterselie en bieslook. Deze zijn mild van smaak. Specerijen zijn scherp van smaak en zijn delen van planten uit tropische streken.

» Bekijk alle recepten

Delen/afdrukken recept speculaaskruiden

Delen/afdrukken recept speculaaskruiden via whatsapp  Delen/afdrukken recept speculaaskruiden op twitter  Delen/afdrukken recept speculaaskruiden op Facebook  Delen/afdrukken recept speculaaskruiden op LinkedIn  Delen/afdrukken recept speculaaskruiden met een bekende via e-mail  Recept "speculaaskruiden" afdrukken

Inspiratie nodig?


Sinterklaas gedicht zoeken