Suikerbeestjes

Op Sinterklaasgedichten.com staan honderden kant-en-klare Sinterklaasgedichten, maar ook tientallen Sinterklaasrecepten, waaronder een recept voor suikerbeestjes. Kijk hieronder voor de ingrediënten en de bereidingswijze.

Recept suikerbeestjes

De moeilijkheidsgraag van dit recept is: gemiddeld
De bereidingstijd bedraagt: 30 min-1 uur

Ingrediënten

- 50 gr poedersuiker
- 100 gr suiker
- 3 lepels melk of water
- enkele druppels essence
- suikerbeestjesvormpjes

Bereidingswijze

- Zeef de poedersuiker.

- Laat de suiker met de melk of het water al roerend op een zacht vuur oplossen en daarna langzaam aan de kook komen. Laat deze suikeroplossing 1 minuut zachtjes doorkoken.

- Haal de pan van het vuur en voeg de essence en de poedersuiker toe. Roer deze er snel doorheen.

- Maak de vormpjes nat en giet de massa erin. Laat alles hard worden en haal dan de vormpjes uit elkaar.

- Kleur de beestjes eventueel door wat voedselkleurstof toe te voegen, maar gebruik er heel weinig van. Voor chocoladesuikerbeestjes voeg je 2 theelepels cacao aan het gezeefde poedersuiker toe.

Tip van de Sint

Voor citroen- of sinaasappelsuikerbeestjes: rasp een paar suikerklontjes over de schil van wat citroenen of sinaasappels. Neem dan wat minder losse suiker voor het recept (1 suikerklontje weegt 5 gr).


» Bekijk alle recepten

Delen/afdrukken recept suikerbeestjes

Delen/afdrukken recept suikerbeestjes via whatsapp  Delen/afdrukken recept suikerbeestjes op twitter  Delen/afdrukken recept suikerbeestjes op Facebook  Delen/afdrukken recept suikerbeestjes op LinkedIn  Delen/afdrukken recept suikerbeestjes met een bekende via e-mail  Recept "suikerbeestjes" afdrukken

Inspiratie nodig?


Sinterklaas gedicht zoeken