Karamelsnoepjes

Op Sinterklaasgedichten.com staan honderden kant-en-klare Sinterklaasgedichten, maar ook tientallen Sinterklaasrecepten, waaronder een recept voor karamelsnoepjes. Kijk hieronder voor de ingrediënten en de bereidingswijze.

Recept karamelsnoepjes

De moeilijkheidsgraag van dit recept is: makkelijk
De bereidingstijd bedraagt: 30 min-1 uur

Ingrediënten

- 450 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eetlepels water
- 50 gr boter
- 2 eetlepels stroop
- 3 dl melk
- 1,5 dl room

Bereidingswijze

- Breng de suiker, vanillesuiker en water in een steelpannetje onder zachtjes roeren aan de kook. Voeg vervolgens de boter en stroop toe

- Voeg, als de boter gesmolten is, ook de room en de melk toe. Op hoog vuur 15 minuten laten doorkoken.

- Neem daarna de pan van het vuur en klop het mengsel op tot het dikker wordt. Schenk de vloeistof vervolgens in een bakblik met hoge randen waarin de karamel kan afkoelen en opstijven.

- Eenmaal koud geworden kan de karamel met een mes - in het bakblik - in blokjes worden gesneden.

Leuk om te weten

Karamel is suiker die wordt verhit en daardoor bruin wordt en een aangename smaak verkrijgt. Als de karamelisatie voldoende lang wordt doorgezet smaakt het nauwelijks meer zoet.
Karamel wordt gebruikt als smaakmaker in snoep en dranken zoals Coca Cola en de meeste oude jenevers. In de traditionele Franse keuken wordt karamel ook gebruikt om bouillons te kleuren, bijvoorbeeld in heldere ossenstaartsoep.

» Bekijk alle recepten

Delen/afdrukken recept karamelsnoepjes

Delen/afdrukken recept karamelsnoepjes via whatsapp  Delen/afdrukken recept karamelsnoepjes op twitter  Delen/afdrukken recept karamelsnoepjes op Facebook  Delen/afdrukken recept karamelsnoepjes op LinkedIn  Delen/afdrukken recept karamelsnoepjes met een bekende via e-mail  Recept "karamelsnoepjes" afdrukken

Inspiratie nodig?


Sinterklaas gedicht zoeken