Amandelspijs

Op Sinterklaasgedichten.com staan honderden kant-en-klare Sinterklaasgedichten, maar ook tientallen Sinterklaasrecepten, waaronder een recept voor amandelspijs. Kijk hieronder voor de ingrediënten en de bereidingswijze.

Recept amandelspijs

De moeilijkheidsgraag van dit recept is: makkelijk
De bereidingstijd bedraagt: <30 min

Ingrediënten

- 125 gr (gepelde) amandelen
- 125 gr kristalsuiker
- 1 ei
- evt. het sap van een 1/2 citroen

Bereidingswijze

- Zet de amandelen op met ruim koud water en breng dit aan de kook. Doe de amandelen in een vergiet, spoel ze af met koud water, wrijf de bruine vliesjes eraf en droog de nootjes in een droge doek. (Gepelde amandelen gebruiken kan natuurlijk ook).

- Maal de amandelen in een amandelmolen of een vleesmolen (niet in een keukenmachine, omdat er dan te veel olie vrijkomt).

- Voeg de suiker, het ei, wat zout en evt. het citroensap toe en maal het nogmaals. Meng alles goed, zodat een smeuïge massa ontstaat.

Serveertip

Amandelspijs is het lekkerst als het minimaal een paar dagen oud is. Verpak de spijs in folie en zet het op een afgesloten schaal in de koelkast. De spijs is enkele weken te bewaren.

Leuk om te weten

Amandelspijs is een dure grondstof om toe te passen. In gevulde koeken en ander goedkoop gebak, bijvoorbeeld de banketstaaf en de banketletter, wordt daarom in plaats van amandelspijs zogenaamd banketbakkersspijs gebruikt, waarin de amandelen zijn vervangen door gemalen witte bonen.
Dit levert een aanzienlijk plakkeriger product op. Bij de ingrediënten vermeldt men dan peulvruchten.

» Bekijk alle recepten

Delen/afdrukken recept amandelspijs

Delen/afdrukken recept amandelspijs via whatsapp  Delen/afdrukken recept amandelspijs op twitter  Delen/afdrukken recept amandelspijs op Facebook  Delen/afdrukken recept amandelspijs op LinkedIn  Delen/afdrukken recept amandelspijs met een bekende via e-mail  Recept "amandelspijs" afdrukken

Inspiratie nodig?


Sinterklaas gedicht zoeken