Taaitaai

Op Sinterklaasgedichten.com staan honderden kant-en-klare Sinterklaasgedichten, maar ook tientallen Sinterklaasrecepten, waaronder een recept voor taaitaai. Kijk hieronder voor de ingrediënten en de bereidingswijze.

Recept taaitaai

De moeilijkheidsgraag van dit recept is: gemiddeld
De bereidingstijd bedraagt: 30 min-1 uur

Ingrediënten

- 250 gr bloem
- 100 gr honing
- 1 eetlepel stroop
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel potas (dit wordt ook wel kaliumcarbonaat genoemd)
- 3 theelepels kaneelpoeder
- 1 theelepel gemalen anijs
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 theelepel kruidnagelpoeder

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 160 graden

- Verwarm de honing zachtjes en roer er de stroop door. Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door. Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop bij en kneed het geheel tot een stevig deeg.

- Rol het deeg uit, of maak er vormpjes van in een koekplank. Leg het op een met margarine ingevette bakplaat en bak het in een matig warme oven in circa 25 minuten lichtbruin.

Leuk om te weten

Taaitaai lijkt qua smaak veel op speculaas, maar het product is in beginsel niet bros maar letterlijk taai; om er een hap vanaf te eten is zelfs enige trekkracht nodig. Mocht de taaitaai niet langer taai zijn, maar bij het eten brosse breuken vertonen, dan is dat een teken dat de taaitaai zijn uiterste houdbaarheid nadert.
Taaitaai wordt meestal in de vorm van kleine figuurtjes verkocht. Vaak stelt het figuur de goedheiligman zelf voor, of één van zijn pieten.

» Bekijk alle recepten

Delen/afdrukken recept taaitaai

Delen/afdrukken recept taaitaai via whatsapp  Delen/afdrukken recept taaitaai op twitter  Delen/afdrukken recept taaitaai op Facebook  Delen/afdrukken recept taaitaai op LinkedIn  Delen/afdrukken recept taaitaai met een bekende via e-mail  Recept "taaitaai" afdrukken

Inspiratie nodig?


Sinterklaas gedicht zoeken