Schuimpjes

Op Sinterklaasgedichten.com staan honderden kant-en-klare Sinterklaasgedichten, maar ook tientallen Sinterklaasrecepten, waaronder een recept voor schuimpjes. Kijk hieronder voor de ingrediënten en de bereidingswijze.

Recept schuimpjes

De moeilijkheidsgraag van dit recept is: gemiddeld
De bereidingstijd bedraagt: >1 uur

Ingrediënten

- 3 eiwitten
- 375 gr poedersuiker

Bereidingswijze

- Verwarm de oven op de laagste stand voor.

- Ontvet de mixer en een grote schaal met azijn en keukenpapier.

- Klop de eiwitten stijf in de schoon gemaakte kom. Als de eiwitten stijf zijn, zeef dan twee 2 eetlepels poedersuiker in de kom. Daarna nog een minuut mixen. Schep de rest van de poedersuiker door het mengsel.

- Schep op een ingevette bakplaat kleine hoopjes van het schuim. Bak de schuimpjes in 2 uur in de voorverwarmde oven op de laagste stand. Na het bakken schuimpjes laten afkoelen op een taartrooster.

Bijpassend gedicht

Op zoek naar een bijpassend gedicht? Kijk hier!

Leuk om te weten

Een schuimpje is een luchtige, zoete lekkernij. Het wordt gemaakt door suiker en een bindmiddel, zoals eiwit of gelatine, schuimig te kloppen, vervolgens in vormpjes te spuiten en weer op te laten drogen.

» Bekijk alle recepten

Delen/afdrukken recept schuimpjes

Delen/afdrukken recept schuimpjes via whatsapp  Delen/afdrukken recept schuimpjes op twitter  Delen/afdrukken recept schuimpjes op Facebook  Delen/afdrukken recept schuimpjes op LinkedIn  Delen/afdrukken recept schuimpjes met een bekende via e-mail  Recept "schuimpjes" afdrukken

Inspiratie nodig?


Sinterklaas gedicht zoeken