Sinterklaas geeft meer geld uit aan cadeaus

Sinterklaas geeft meer geld uit aan cadeaus

Geplaatst: 01-12-2023 | Bekijk alle artikelen

Dit jaar geven Nederlanders meer geld uit aan Sinterklaascadeaus in vergelijking met vorig jaar. Volgens een onderzoek van lootjestrekken.nl onder duizend mensen is het gemiddelde bedrag voor cadeaus gestegen van 114 euro in 2022 naar 129 euro dit jaar. Ook het aantal mensen dat een Sinterklaasgedicht schrijft, neemt toe.
Gedichten maken populairder
Het schrijven van Sinterklaasgedichten als onderdeel van de Sinterklaasviering wint aan populariteit. Vorig jaar gaf nog 23 procent van de ondervraagden aan dat ze een Sinterklaasgedicht schrijven, dit jaar is dat gestegen naar 29 procent.

Meer geld voor Sinterklaascadeaus
De mensen die Sinterklaas vieren geven ook meer geld uit aan hun Sinterklaascadeaus. Het gemiddelde bedrag ging van 114 naar 129 euro, een stijging van 13 procent. "Sinterklaas blijft een belangrijk onderdeel van onze cultuur. Ondanks de hogere kosten voor levensonderhoud is de Nederlander nog steeds bereid geld uit te geven aan deze traditie", aldus Arjan Kuiper van lootjestrekken.nl.

Sinterklaasviering
Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de volwassen bevolking Sinterklaas viert. Een kwart van de Nederlanders trekt lootjes. De meeste Nederlanders vieren het Sinterklaasfeest traditiegetrouw op 5 december. Hierbij maakt 44% gebruik van een verlanglijstje.

Lees vorig artikel: Veel cadeaus weggegooid

» Bekijk alle artikelen

Deel dit bericht

Deel dit bericht via whatsapp  Deel dit bericht op twitter  Deel dit bericht op Facebook  Deel dit bericht op LinkedIn  Deel dit bericht met een bekende via e-mail

Inspiratie nodig?


Sinterklaas gedicht zoeken