Pepernotencake

Op Sinterklaasgedichten.com staan honderden kant-en-klare Sinterklaasgedichten, maar ook tientallen Sinterklaasrecepten, waaronder een recept voor pepernotencake. Kijk hieronder voor de ingrediënten en de bereidingswijze.

Recept pepernotencake

De moeilijkheidsgraag van dit recept is: gemiddeld
De bereidingstijd bedraagt: >1 uur

Ingrediënten

- 150 gr roomboter
- 150 gr basterdsuiker
- 3 eieren
- 50 gr water
- 150 gr bloem
- speculaaskruiden
- 100 gr pepernoten

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 180 graden

- Klop de boter zacht en roer de basterdsuiker erdoor. Voeg de eieren, het water en de gezeefde bloem met een mespuntje speculaaskruiden toe. Klop dit mengsel tot een glad beslag en spatel de pepernoten erdoor.

- Giet het beslag in een ingevette cakevorm van ongeveer 800 gr inhoud. Bak de cake in de voorverwarmde oven gaar.

Leuk om te weten

In Engelstalige landen is het woord cake een verzamelnaam voor allerlei soorten gebak of taart. In Nederland en België verstaan we er slechts één type onder. Het basisrecept voor cake is eenvoudig, vandaar dat het een van de meest bereide recepten is. De populairste cake is de rechthoekige vorm, maar de laatste jaren wint de cupcake, vergelijkbaar met een muffin, aan populariteit. Een andere bekende vorm is de tulbandvorm, hoewel dit eigenlijk een ander soort gebak is, omdat hier gist in wordt gebruikt.

» Bekijk alle recepten

Delen/afdrukken recept pepernotencake

Delen/afdrukken recept pepernotencake via whatsapp  Delen/afdrukken recept pepernotencake op twitter  Delen/afdrukken recept pepernotencake op Facebook  Delen/afdrukken recept pepernotencake op LinkedIn  Delen/afdrukken recept pepernotencake met een bekende via e-mail  Recept "pepernotencake" afdrukken

Inspiratie nodig?


Sinterklaas gedicht zoeken