Kruidnoten

Op Sinterklaasgedichten.com staan honderden kant-en-klare Sinterklaasgedichten, maar ook tientallen Sinterklaasrecepten, waaronder een recept voor kruidnoten. Kijk hieronder voor de ingrediënten en de bereidingswijze.

Recept kruidnoten

De moeilijkheidsgraag van dit recept is: gemiddeld
De bereidingstijd bedraagt: 30 min-1 uur

Ingrediënten

- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 gr donkere basterdsuiker
- 100 gr zachte boter
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 3 eetlepels melk

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de bakplaat in.

- Zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg in het kuiltje de suiker, de boter, de speculaaskruiden, wat zout en de melk toe, en verkruimel die met de vingers door het meel. Kneed dit snel tot een soepel deeg.

- Vorm kleine balletjes van het deeg, leg die op de ingevette bakplaat en bak de kruidnootjes in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.

Tip van de Sint

Probeer ook eens kruidnootjes met chocolade. Doop een gedeelte van de kruidnootjes in gesmolten pure, melk of witte chocolade. Smelt de chocolade hiervoor in een kom boven een pan met heet water.

Bijpassend gedicht

Op zoek naar een bijpassend gedicht? Kijk hier!

Leuk om te weten

Kruidnoten zijn een traditioneel snoepgoed en worden gebakken van deeg waar veel speculaaskruiden in zijn verwerkt. Kruidnoten worden veelal verward met de veel taaiere pepernoten.

» Bekijk alle recepten

Delen/afdrukken recept kruidnoten

Delen/afdrukken recept kruidnoten via whatsapp  Delen/afdrukken recept kruidnoten op twitter  Delen/afdrukken recept kruidnoten op Facebook  Delen/afdrukken recept kruidnoten op LinkedIn  Delen/afdrukken recept kruidnoten met een bekende via e-mail  Recept "kruidnoten" afdrukken

Inspiratie nodig?


Sinterklaas gedicht zoeken