Krambambouli

Op Sinterklaasgedichten.com staan honderden kant-en-klare Sinterklaasgedichten, maar ook tientallen Sinterklaasrecepten, waaronder een recept voor krambambouli. Kijk hieronder voor de ingrediënten en de bereidingswijze.

Recept krambambouli

De moeilijkheidsgraag van dit recept is: makkelijk
De bereidingstijd bedraagt: <30 min

Ingrediënten

- 1 fles rode wijn
- 125 gr suiker
- schil van 1/2 citroen
- schil van 1/2 sinaasappel
- 1/2 ltr hete sterke thee
- Verder per glas: 1 suikerklontje, rum of cognac

Bereidingswijze

- Laat de wijn met de suiker en de citroen- en sinaasappelschil langzaam aan de kook komen en laat de drank minstens 1 uur trekken met een deksel op de pan.

- Giet de thee bij de wijn. Haal de schillen uit de pan en giet de drank in grote wijnglazen.

- Leg een dessertlepel op het glas en giet hierop de verwarmde rum of cognac. Steek de drank aan en laat de suiker smelten. Giet de gesmolten suiker in het glas.

Serveertip

Warm drinken.

Leuk om te weten

Krambambouli (ook wel geschreven als krambamboeli) is een soort stroperige fruitbrandewijn. Oorspronkelijk werd krambambouli bereid uit kersen en was het dus een kersenbrandewijn.
De drank is afkomstig uit Danzig, het huidige Gdansk in Polen. Het woord Krambabouli zou zijn afgeleid uit de combinatie van de woorden Krandewitt (een lokaal woord voor jeneverbes) en Blamp (een bargoens woord voor alcohol).
Krambambouli is ook een bekend studentenlied. Ten onrechte wordt de drank daarin omschreven als schuimend blond studentennat. Door de aard van de drank is krambambouli ook zeer geschikt om te bereiden tijdens het Sinterklaasfeest.

» Bekijk alle recepten

Delen/afdrukken recept krambambouli

Delen/afdrukken recept krambambouli via whatsapp  Delen/afdrukken recept krambambouli op twitter  Delen/afdrukken recept krambambouli op Facebook  Delen/afdrukken recept krambambouli op LinkedIn  Delen/afdrukken recept krambambouli met een bekende via e-mail  Recept "krambambouli" afdrukken

Inspiratie nodig?


Sinterklaas gedicht zoeken