Gekruide melk

Op Sinterklaasgedichten.com staan honderden kant-en-klare Sinterklaasgedichten, maar ook tientallen Sinterklaasrecepten, waaronder een recept voor gekruide melk. Kijk hieronder voor de ingrediënten en de bereidingswijze.

Recept gekruide melk

De moeilijkheidsgraag van dit recept is: makkelijk
De bereidingstijd bedraagt: <30 min

Ingrediënten

- 1 ltr melk
- 1/2 zakje vanillesuiker
- citroenschilletje
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
- 4 eierdooiers
- 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze

- Breng de melk met de vanillesuiker, citroenschilletje, kaneel en gemberpoeder langzaam aan de kook.

- Klop de dooiers met de suiker licht en schuimend. Verwijder het citroenschilletje uit de melk en giet, al kloppende en in een klein straaltje, de melk bij de dooiers.

- Zet de pan weer op een laag vuur en laat de melk al kloppende tot net tegen de kook aan komen.

Serveertip

Warm drinken.

Leuk om te weten

Melk is op veel manieren te kruiden. Eén ervan is met salie, een plant die veel in boerentuinen gekweekt werd en gebruikt werd vanwege de kalmerende werking. Bovendien prikkelt dit kruid de spijsvertering. Saliemelk werkt ook goed voor het slapen gaan.
Het slaapverwekkende imago van de salie is ook de basis van de uitdrukking Hij is een Jan Salie en met de Jan Saliegeest werd de slappe mentaliteit aangeduid die typerend werd geacht voor de Republiek in de achttiende eeuw.

» Bekijk alle recepten

Delen/afdrukken recept gekruide melk

Delen/afdrukken recept gekruide melk via whatsapp  Delen/afdrukken recept gekruide melk op twitter  Delen/afdrukken recept gekruide melk op Facebook  Delen/afdrukken recept gekruide melk op LinkedIn  Delen/afdrukken recept gekruide melk met een bekende via e-mail  Recept "gekruide melk" afdrukken

Inspiratie nodig?


Sinterklaas gedicht zoeken