Chocolademelk

Op Sinterklaasgedichten.com staan honderden kant-en-klare Sinterklaasgedichten, maar ook tientallen Sinterklaasrecepten, waaronder een recept voor chocolademelk. Kijk hieronder voor de ingrediënten en de bereidingswijze.

Recept chocolademelk

De moeilijkheidsgraag van dit recept is: makkelijk
De bereidingstijd bedraagt: <30 min

Ingrediënten

- 1 ltr melk
- 25 gr cacao
- 50 gr suiker
- 1,5 dl slagroom

Bereidingswijze

- Breng de melk in een pan aan de kook. Vermeng ondertussen de cacao in een kommetje met de suiker. Voeg wat melk toe en roer hier een glad papje van.

- Schenk het mengsel onder voortdurend roeren bij de hete melk. Draai de hittebron laag en laat de chocolademelk twee minuten zachtjes koken.

- Sla de slagroom stijf in een kom.

- Schenk de chocolademelk in koppen, mokken of glazen en garneer met een flinke toef stijf geslagen slagroom.

Tip van de Sint

Probeer ook eens warme anijs-chocolademelk door anijsblokjes op te lossen in de warme chocolademelk. Voor bovenstaand recept ongeveer 8 anijsblokjes aanhouden.

Leuk om te weten

In 1585 werd chocola werd voor het eerst op commerciële schaal naar Europa vervoerd, met een schip naar Sevilla in Spanje. Chocolade werd toen alleen gedronken. In 1615 werd de chocoladedrank bij officiële audiënties bij de Franse Koning ingevoerd. Later werd dit om te bezuinigen weer afgeschaft. In de 17de eeuw was chocolade een luxe product dat vooral gebruikt werd door de adel.
De eerste chocoladefabriek verrees in 1728 in Engeland. In 1828 begon in Nederland de chocoladeproductie. Eind 18de eeuw begon chocolade in prijs te dalen, zodat het een echte volksdrank kon worden.

» Bekijk alle recepten

Delen/afdrukken recept chocolademelk

Delen/afdrukken recept chocolademelk via whatsapp  Delen/afdrukken recept chocolademelk op twitter  Delen/afdrukken recept chocolademelk op Facebook  Delen/afdrukken recept chocolademelk op LinkedIn  Delen/afdrukken recept chocolademelk met een bekende via e-mail  Recept "chocolademelk" afdrukken

Inspiratie nodig?


Sinterklaas gedicht zoeken