Bisschopswijn

Op Sinterklaasgedichten.com staan honderden kant-en-klare Sinterklaasgedichten, maar ook tientallen Sinterklaasrecepten, waaronder een recept voor bisschopswijn. Kijk hieronder voor de ingrediënten en de bereidingswijze.

Recept bisschopswijn

De moeilijkheidsgraag van dit recept is: makkelijk
De bereidingstijd bedraagt: 30 min-1 uur

Ingrediënten

- 2 dl cognac
- 2 dl bessenjenever
- 0,5 ltr sinaasappelsap
- 0,75 ltr rode wijn
- 1 vanillestokje
- 2 kaneelstokjes
- 10 kruidnagels
- 2 à 3 eetlepels suiker
- kaneelpoeder

Bereidingswijze

- Vul een pan met het sinaasappelsap, de kaneelstokjes, het vanillestokje en de kruidnagels. Zet het vuur hoog tot het mengsel bijna kookt. Voeg dan de cognac en de bessenjenever toe, en suiker naar smaak.

- Laat het geheel zachtjes pruttelen (niet laten koken!). Roer regelmatig totdat de suiker is opgelost.

- Zeef vervolgens de drank in een grotere pan. Voeg de wijn toe en verwarm het geheel op een laag vuur. Schenk de bisschopswijn in glazen met een oor. Strooi wat kaneel over de drank.

Serveertip

Warm drinken. Verhoog het sinterklaasgevoel door er speculaasbrokken bij te serveren.

Leuk om te weten

Bisschopswijn is een variant op glühwein. Het grote verschil zit 'm in het citrusfruit. In Bisschopswijn zit sinaasappel, in glühwein citroen. Bisschopwijn is een wijn waaraan verschillende kruiden worden toegevoegd en die warm wordt gedronken, traditioneel op Sinterklaasavond.

» Bekijk alle recepten

Delen/afdrukken recept bisschopswijn

Delen/afdrukken recept bisschopswijn via whatsapp  Delen/afdrukken recept bisschopswijn op twitter  Delen/afdrukken recept bisschopswijn op Facebook  Delen/afdrukken recept bisschopswijn op LinkedIn  Delen/afdrukken recept bisschopswijn met een bekende via e-mail  Recept "bisschopswijn" afdrukken

Inspiratie nodig?


Sinterklaas gedicht zoeken