Sinterklaasgedicht van G. uit Amsterdam

Sinterklaasgedicht van G. uit Amsterdam

Dit sinterklaasgedicht is ingezonden voor de sinterklaasgedichten wedstrijd van 2008. Dit gedicht is geschreven door G. uit Amsterdam.
Let op! De kwaliteit van de ingezonden gedichten is zeer wisselend. Kijk voor een gegarandeerd goed gedicht bij onze Kant-en-klare Sinterklaasgedichten of maak gebruik van de Rijmmachine.

Gedicht van G. uit Amsterdam

Sint zit weer in zijn jaarlijke route,
om kinderen plezier te doen of te boeten,
iedereen was blij met zijn aankomst,
maar ??n meisje ontdekte een grote vondst.
Ze zag op het nieuws rond deze mooie tijd, dat andere kindjes op de wereld in gevecht waren met een dagelijkse strijd.
Het leven, zij kregen geen cadeautjes of marsepein, maar ze deden gedwongen aan de lijn. Want elke dag voelden zij een knagend gevoel in hun maag,
tot op een dag daar heel in de verte.. heel vaag
Een meterslange, witte baard kwam aangerold met daarin honderden cadeaus, en de kinderen kwamen van alle hoeken en gaten, roepend:?wat is er loos.'
'Kijk, kijk, het zijn pakjes,
met daarin kleine vakjes.'
In elk vakje zat een kleine pepernoot,
die de kindjes volle maagjes voor de rest van hun leven bood.
Zo waren alle kindjes en ook het meisje blij,
want ze konden gelukkig pakjesavond vieren en iedereen was honger -en zorgen vrij.

Fijne pakjesavond!

Inspiratie nodig?


Sinterklaas gedicht zoeken


Sinterklaasgedichten.com houdt al jarenlang een gedichtenwedstrijd waar inmiddels duizenden sinterklaas gedichten voor zijn ingezonden. Al deze gedichten vind je op deze website, ter inspiratie voor het zelf maken van gedichten en om te zien hoe anderen rijmen en dichten. Doe er je voordeel mee en maak zelf originele sinterklaasgedichten!

Op Sinterklaasgedichten.com staan veel meer sinterklaasgedichten dan een gedicht van G. uit Amsterdam. De beste gedichten staan op onze pagina met voorbeeld sinterklaasgedichten. Of maak gebruik van onze gedichtengenerator of vindt inspiratie voor het zelf maken van een gedicht.