Sinterklaasgedicht van L. uit Etten-Leur

Sinterklaasgedicht van L. uit Etten-Leur

Dit sinterklaasgedicht is ingezonden voor de sinterklaasgedichten wedstrijd van 2006. Dit gedicht is geschreven door L. uit Etten-Leur.
Let op! De kwaliteit van de ingezonden gedichten is zeer wisselend. Kijk voor een gegarandeerd goed gedicht bij onze Kant-en-klare Sinterklaasgedichten of maak gebruik van de Rijmmachine.

Gedicht van L. uit Etten-Leur

Het is een lekkere warme dag in Spanje, de appels aan de bomen waren mooi oranje. Er was een briesje wind, een aan de overkant een spelend kind. Sinterklaas was in zijn kamer aan het denken wat ie ieder kind zal gaan schenken. Het ene kind vroeg een beer het andere een speelgoed geweer. Aan wie zal hij dit monster geven wie gaat er van beven? En wie krijgt dit jaar de roe, en wie deze mooie speelgoed koe? Het is moeilijk voor sint, daarom besluit hij aan de pieten te vragen om een hint. Sint loopt naar de inpakkamer, waar inpakpiet bezig is met het inpakken van een hamer. Sint stelt zijn vraag, inpakpiet die nu bezig met inpakken van een zaag, zegt: geef pietertje maar een gietertje. Voor in zijn tuintje om te spelen, en het water over de plantjes te verdelen. Ik weet ook wat voor Riet, zegt een andere piet. Geef haar maar een pop, daar is ze dol op. Oke ik weet genoeg zei Sint, jullie bedankt voor de hint. Sint gaat weer aan het werk, hij maakt gedichten soepel en sterk. Sint is druk bezig, nadenken doet hij hevig. Alle cadeautjes op een rij, Sint pakt het grote boek er even bij. Hij kruist iedereen aan voor wie ie een cadeautje weet, want stel je voor dat ie iemand vergeet! Achter alle namen staat een kruis, mar toch is er iets niet helemaal pluis. Sint kijkt alles nog eens na, en ja. Daar staat een naam zonder kruis, Sint is zo stil als een muis. Hij is Susette Lauwen vergeten. Ze moest eens weten. Maar Sint begint gauw te denken wat hij haar zal gaan schenken. Ik ga even naar buiten, misschien komt er dan wat opduiken. Buit zag Sint piet op het gazon, Die lekker lag te genieten van de zon. Sint zei: Geef me is een hint. Ik ben aan het denken wat ik Susette Lauwen zal gaan schenken. Op een dag Piet het wist,
Sint raadde is het een mooie kist? Nee, zei Piet natuurlijk niet. Piet wilde niets tegen mij zeggen, ik moest me er op een gevenmoment toch bij neerleggen. Het is dus ook nog een verrassing voor mij, maar ik ik weet zeker: Jij bent straks blij! Kijk maar gauw wat Piet heeft gemaakt, ik hoop dat je je eigen ermee vermaakt!

Inspiratie nodig?


Sinterklaas gedicht zoeken


Sinterklaasgedichten.com houdt al jarenlang een gedichtenwedstrijd waar inmiddels duizenden sinterklaas gedichten voor zijn ingezonden. Al deze gedichten vind je op deze website, ter inspiratie voor het zelf maken van gedichten en om te zien hoe anderen rijmen en dichten. Doe er je voordeel mee en maak zelf originele sinterklaasgedichten!

Op Sinterklaasgedichten.com staan veel meer sinterklaasgedichten dan een gedicht van L. uit Etten-Leur. De beste gedichten staan op onze pagina met voorbeeld sinterklaasgedichten. Of maak gebruik van onze gedichtengenerator of vindt inspiratie voor het zelf maken van een gedicht.