Intocht Sinterklaas 2023

Intocht Sinterklaas 2023

Geplaatst: 18-11-2023 | Bekijk alle artikelen

Op zaterdag 18 november 2023 was het dan eindelijk zover: Sinterklaas zette voet aan wal in Gorinchem. 15.000 enthousiaste mensen genoten intens van dit grootschalige festijn. Vanaf het begin tot het einde heerste er een ontspannen en gezellige sfeer. Sint en zijn Pieten namen ruimschoots de tijd voor de bezoekers langs de route en werden getrakteerd op indrukwekkende optredens.
Kou en regen
Sinterklaas verwelkomde alle kinderen met een warme begroeting en liet weten blij te zijn iedereen te zien. Door de kou en regen leek het aantal bezoekers wat te zijn beïd, maar desondanks stond er een grote menigte langs de kade.

Sinterklaasjournaal
Of de Sint wel in Gorinchem zou aankomen, hield de gemoederen nog even bezig. Op vrijdag liet Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal weten dat hij "helemaal niet naar Gorinchem" zou varen. In eerste instantie legde de stoomboot niet aan in Gorinchem, maar bij Slot Loevestein, even verderop.

Stoomboot
Om ervoor te zorgen dat de stoomboot toch de juiste koers zou volgen, werd aan de kinderen gevraagd zo hard mogelijk sinterklaasliedjes te zingen. Als beloning voor hun inzet werden ze uiteindelijk getrakteerd op pepernoten door de aangekomen Pieten.

Burgemeester
Burgemeester Reinie Melissant-Briene en verslaggeefster Rachel Rosier hadden de eer om de goedheiligman te verwelkomen zodra hij voet aan wal zette. Daarna begon Sinterklaas aan zijn tocht door de stad.

Lees vorig artikel: Sinterklaasjournaal 2023 gaat van start!
Lees volgend artikel: Paul de Leeuw ontvangt Sinterklaas

» Bekijk alle artikelen

Deel dit bericht

Deel dit bericht via whatsapp  Deel dit bericht op twitter  Deel dit bericht op Facebook  Deel dit bericht op LinkedIn  Deel dit bericht met een bekende via e-mail

Inspiratie nodig?


Sinterklaas gedicht zoeken